Ρολάκι μελιτζάνας με μανιτάρι γεμιστό

Ρολάκι μελιτζάνας με μανιτάρι γεμιστό

Ρολάκι μελιτζάνας με μανιτάρι γεμιστό είναι η πρόταση μας και σας εγγυόμαστε πως θα εντυπωσιαστείτε από τη γεύση του.

Είναι μία πρωτότυπη συνταγή καθώς έχουμε ένα γεμιστό μανιτάρι το οποίο το καλύπτουμε με μία ψημένη μελιτζάνα και στη συνέχεια το γκρατινάρουμε στο φούρνο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως έχουμε αρχικά δύο διαφορετικές δουλειές να κάνουμε. Αρχικά να κόψουμε και να ψήσουμε τις μελιτζάνες και στη συνέχεια να γεμίσουμε τα μανιτάρια.

Ξεκινάμε από τις μελιτζάνες όπου θα χρησιμοποιήσουμε ”φλάσκες”. Τις κόβουμε σε μακριές φέτες και τις ψήνουμε στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι γκριλ.

Για τα μανιτάρια επιλέγουμε τα λευκά και ξεκινάμε αφαιρώντας το κοτσανάκι τους (την ουρά όπως αλλιώς την λέμε) και στη συνέχεια βγάζουμε την λεπτή τους φλούδα. Αφότου τα καθαρίσουμε θα πρέπει να τα σοτάρουμε ή να τα ψήσουμε στο φούρνο προτού τα καλύψουμε με τη μελιτζάνα. Επιλέγουμε να τα σοτάρουμε και στη συνέχεια τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να κρυώσουν ώστε να τα γεμίσουμε.

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε αρχικά μία σφιχτή μπεσαμέλ. Μόλις τη φτιάξουμε θα προσθέσουμε μέσα προσούτο κομμένο σε μικρά κομμάτια και μοτσαρέλλα τριμμένη. Θα ανακατέψουμε το μείγμα και θα γεμίσουμε τα μανιτάρια.

Στη συνέχεια καλύπτουμε το γεμιστό μανιτάρι με μία φέτα ψημένης μελιτζάνας. Προσθέτουμε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλλα και παρμεζάνα και γκρατινάρουμε στο φούρνο.

Το ρολάκι μελιτζάνας με μανιτάρι γεμιστό είναι μία πρόταση για πρώτο πιάτο ή για ορεκτικό.

Σχετικές Συνταγές