Το ριζότο παντζάρι είναι ένα πιάτο με ιδιαίτερη γεύση. Το παντζάρι είναι ένα υλικό το οποίο θέλει πρώτα μία προετοιμασία για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι θέλει βράσιμο και ότι το βράζουμε πάντα με τη φλούδα. Αυτό γίνεται για να μη χάσει το χρώμα του καθώς βράζει.
Τώρα, όσον αφορά το ρύζι. Για να πετύχουμε ένα καλό ριζότο παντζάρι θα πρέπει να έχουμε υπ΄όψιν μας κάποια πράγματα όπως, το ρύζι θα πρέπει να είναι ιδανικό για ριζότο. Ο ζωμός που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι δυνατός ώστε να δώσει γεύση στο ριζότο. Το λευκό κρασί να είναι ποιοτικό και να το αφήσουμε να ρεντουίρει σωστά. Προσοχή στην ποσότητα του ζωμού, αν μας πέσει πολύ ζωμός θα βγεί νερουλό το ριζότο και στεγνώ αν συμβεί το αντίθετο.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί