Ριζότο με λαχανικά και δυόσμο

Ριζότο με λαχανικά και δυόσμο

Σήμερα θα φτιάξουμε ριζότο με λαχανικά και δυόσμο!!! Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και ριζότο ”γεμιστά” καθώς η κεντρική ιδέα αυτού του πιάτου έχει να κάνει με τα υλικά που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε γεμιστά.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως τα βασικά υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η ντομάτα, το κρεμμύδι, ο δυόσμος και η φέτα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και πιπεριές.

Η συνταγή μας ξεκινάει πρώτα με το σοτάρισμα των λαχανικών. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Αφότου μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνέχεια γιατί το ρύζι θα αρχίσει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Μετά από δύο λεπτά σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να ρεντουίρει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε μορφή κονκασέ. Βάζουμε το ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει το ρύζι και να χυλώσει.

Ολοκληρώνουμε το ριζότο με την προσθήκη της φέτας. Την φέτα είτε την τρίβουμε στον τρίφτη είτε την κόβουμε σε μικρό καρεδάκι. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά του ριζότο και στο τέλος προσθέτουμε δυόσμο κομμένο σιφονάντ (λεπτές λωρίδες σαν άχυρο). Τον δυόσμο τον βάζουμε στο τέλος ώστε να αφήσει όλα τα αρώματά του.

Το ριζότο με λαχανικά και δυόσμο είναι ένα φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο.

Σχετικές Συνταγές