Ριζότο με κοτόπουλο και σπανάκι

Ριζότο με κοτόπουλο και σπανάκι

Ένα ριζότο με κοτόπουλο και σπανάκι είναι η τέλεια επιλογή για ένα μεσημεριανό φαγητό ή για πρώτο πιάτο σε ένα μενού.

Το κοτόπουλο και το σπανάκι είναι δύο υλικά που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Σε συνδυασμό με έναν πλούσιο ζωμό κοτόπουλου θα απογειώσουν το ριζότο. Τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, πράσο και άνηθο.

Για το ριζότο επιλέγουμε ρύζι αρμπόριο. Θεωρούμε πως είναι ένα ρύζι το οποίο το βρίσκουμε εύκολα στην αγορά και το αποτέλεσμα που μας δίνει, είναι ικανοποιητικό. Εκτός βέβαια από ρύζι αρμπόριο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης carnaroli και nano.

Για να φτιάξουμε ριζότο με κοτόπουλο και σπανάκι θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια βασικά βήματα. Αρχικά επιλέγουμε αν θα προετοιμάσουμε το ριζότο ή όχι. Αν επιλέξουμε να το προετοιμάσουμε τότε θα πρέπει να το σοτάρουμε μαζί με λίγο κρεμμύδι και στη συνέχεια να το αφήσουμε για 5 λεπτάκια να βράσει σε λίγο ζωμό. Το προετοιμασμένο ριζότο θα το χρησιμοποιήσουμε όπως και το απροετοίμαστο.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το σοτάρισμα του κοτόπουλου. Το κοτόπουλο το σοτάρουμε και στη συνέχεια το αφαιρούμε από το τηγάνι. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να μην παραψηθεί το κοτόπουλο. Το προσθέτουμε στο τελείωμα του ριζότο.

Το ριζότο το ολοκληρώνουμε με παρμεζάνα και βούτυρο.

Σχετικές Συνταγές