Ριζότο με γαρίδες

Ριζότο με γαρίδες

Ριζότο με γαρίδες είναι η γευστική πρόταση της ημέρας!!!

Για να έχουμε όμως ένα γευστικό και πετυχημένο ριζότο γαρίδας χρειαζόμαστε τον ανάλογο ζωμό. Όπως και σε όλα τα ριζότα έτσι και σε αυτό, όσο καλύτερος είναι ο ζωμός τόσο πιο γευστικό είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Για να δείτε πως φτιάχνεται ο ζωμός γαρίδας πατήστε εδώ.

Αφότου φτιάξουμε το ζωμό γαρίδας, η υπόλοιπη διαδικασία για το ριζότο με γαρίδες είναι παρόμοια με του ριζότου μανιταριών. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην ψήσουμε πολύ της γαρίδες. Αν παραψηθούν οι γαρίδες θα σκληρύνουν, η σάρκα τους θα σφίξει και θα γίνουν σαν λάστιχο.

Όπως έχουμε ξαναπεί για τη διαδικασία του ριζότου, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ανακατεύουμε το ριζότο συνέχεια μέχρι να χυλώσει. Μπορούμε επίσης για να μειώσουμε το χρόνο βρασμού του ριζότου να προετοιμάσουμε το ρύζι από πριν.

Πως γίνεται αυτό;

Σε ένα τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ποσότητα του ρυζιού που θέλουμε να προετοιμάσουμε. Αφού το τσιγαρίσουμε για λίγο, σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να ρεντουίρει. Προσθέτουμε ζωμό ή νερό μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό στοιχείο. Όταν τραβήξει όλα τα υγρά, αφαιρούμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι για να κρυώσει. Αυτή η διαδικασία προετοιμασίας του ρυζιού θα πρέπει να διαρκέσει περίπου στα πέντε λεπτά.

Χρήσιμες πληροφορίες για το πως φτιάχνεται το τέλειο ριζότο μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές Συνταγές