Ριζότο κίμινο

Ριζότο κίμινο

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα γευστικότατο, χυλωμένο ριζότο κίμινο. Με λίγα και απλά υλικά έχουμε ένα νοστιμότατο πιάτο στο τραπέζι μας.

Οι επιλογές ρυζιών που έχουμε για να παρασκευάσουμε ένα ριζότο είναι το αρμπόριο, το carnaroli και το nano. Εμείς σήμερα επιλέξαμε το αρμπόριο!!

Τη συνταγή την ξεκινάμε προετοιμάζοντας πρώτα τα υλικά του ριζότο. Έτσι λοιπόν ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Ξεκινάμε σε μία κατσαρόλα πλασωτέ να σοτάρουμε σε ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι και στη συνέχεια το πράσο. Αφότου σοταριστούν, προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε το κρασί να ρεντουίρει ώστε να πυκνώσει η γεύση του κρασιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε ζωμό.

Στο συγκεκριμένο ριζότο οι επιλογές που έχουμε σε ζωμό είναι 2, ζωμός λαχανικών ή ζωμός κοτόπουλου. Από κει και πέρα τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αλάτι, πιπέρι και κίμινο όπου είναι και αυτό που θα χαρακτηρίσει το ριζότο.

Για να έχουμε ένα πετυχημένο ριζότο θα πρέπει να το ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να βγάλει το άμυλό του και να χυλώσει στο τέλος. Επίσης θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν προσθέτουμε το ζωμό. Βάζουμε λίγο ζωμό και ξανά προσθέτουμε. Αυτό γίνεται από την αρχή μέχρι το τελείωμα του ριζότο.

Στο τέλος δοκιμάζουμε σε γεύση και προσθέτουμε κίμινο και αλάτι αν χρειάζεται. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε μία γενναία ποσότητα βούτυρου. Το βούτυρο εκτός από γεύση θα μας δώσει και ένα ωραίο χύλωμα.

Σχετικές Συνταγές