Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με φρέσκο θυμάρι είναι η πρότασή μας για σήμερα!!
Το σημερινό μας πιάτο είναι μία εύκολη και γρήγορη πρόταση. Η διαδικασία για να το φτιάξουμε είναι απλή. Ξεκινάμε βάζοντας νερό σε μια κατσαρόλα για να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε αλάτι και στη συνέχεια τα ριγκατόνι. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως χρειάζονται από οκτώ έως 12 λεπτά για να βράσουν. Μέχρι να βράσει το νερό και στη συνέχεια τα ριγκατόνι, προχωράμε την παρασκευή της σάλτσας.
Η σάλτσα ντομάτα που επιλέγουμε να φτιάξουμε είναι πολύ εύκολη. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και η ντομάτα. Θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ντομάτα και ντοματοχυμό ώστε να ενισχύσουμε τη σάλτσα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πελτέ ντομάτας αν επιθυμούμε. Τη σάλτσα επιλέγουμε να την αρωματίσουμε με φρέσκο θυμάρι.
Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο της σάλτσας, ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ριγκατόνι και ανακατεύουμε ώστε να καλύψει η σάλτσα όλα τα ζυμαρικά. Προσέχουμε οι κινήσεις μας να είναι χαλαρές για να μην διαλύσουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.
Προσπαθήστε να ρυθμίσετε το χρόνο βρασμού της σάλτσας με το βρασμό των ζυμαρικών ώστε να προσθέσετε τα ζυμαρικά κατευθείαν μέσα στη σάλτσα χωρίς να χρειαστεί να τα κρυώσετε.
Τα ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας είναι ένα πιάτο που μπορούμε να το σερβίρουμε είτε ως πρώτο πιάτο είτε ως κυρίως.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί