Ριγκατόνι με μελιτζάνα χοιρινό και λάδι τρούφας είναι η πρότασή μας για σήμερα. Με την επιλογή αυτού του πιάτου θέλουμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γεύμα με πολυπλοκότητα γεύσεων. Αυτό που κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε μικρή ποσότητα σάλτσας. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύνολο γεύσεων τα οποία θα αφήνουν την χαρακτηριστική τους γεύση και νοστιμιά και παράλληλα θα δένουν μεταξύ τους.
Ποιος όμως θα είναι ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών των γεύσεων; Μα βέβαια, ο ζωμός μόσχου. Θα χρησιμοποιήσουμε ζωμό και μία μικρή ποσότητα πελτέ ντομάτας. Ο πελτές εκτός από τη γεύση ντομάτας που δίνει, βοηθά και στο ”δέσιμο” της σάλτσας.
Για ζυμαρικό επιλέγουμε τα ριγκατόνι. Τα ριγκατόνι έχουν την δυνατότητα να κρατάνε στις ευθύγραμμες ρίγες τους κάθε είδος σάλτσας ή τυριού. Επίσης το κενό που υπάρχει μέσα στο ριγκατόνι λειτουργεί ως ”αποθήκη” για την εκάστοτε σάλτσα.
Από τα υπόλοιπα υλικά επιλέγουμε μελιτζάνα φλάσκα και την κόβουμε σε σχήμα καρέ. Το ίδιο κάνουμε και με το χοιρινό όπου επιλέγουμε σπάλα και την κόβουμε αντίστοιχα σε μικρά καρεδάκια.
Θα χρησιμοποιήσουμε λευκό κρασί και θα κάνουμε ρεντιξιόν. Αφότου ολοκληρώσουμε τη συνταγή, προσθέτουμε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και ανακατεύουμε.
Τα ριγκατόνι με μελιτζάνα χοιρινό και λάδι τρούφας είναι ένα εύκολο και χορταστικό γεύμα το οποίο θα σας εντυπωσιάσει.
Comments are closed.