Ριγκατόνι με καλαμαράκι και σπανάκι

Ριγκατόνι με καλαμαράκι και σπανάκι

Ριγκατόνι με καλαμαράκι και σπανάκι είναι η σημερινή μας πρόταση!!

Το συγκεκριμένο φαγητό είναι αρκετά γρήγορο και εύκολο. Το μόνο χρονοβόρο που έχει η συνταγή είναι το καθάρισμα των καλαμαριών που και αυτό μπορεί να ξεπεραστεί αν αγοράσουμε έτοιμα καθαρισμένα (κατεψυγμένα) καλαμαράκια.

Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε φρέσκα καλαμαράκια τα οποία θα πρέπει πρώτα να τα καθαρίσουμε προτού τα χρησιμοποιήσουμε.

Δείτε εδώ πως καθαρίζονται τα καλαμαράκια και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες. 

Επίσης μπορούμε να τα βρούμε σε κατεψυγμένη μορφή είτε καθαρισμένα είτε ακαθάριστα.

Αν επιλέξουμε κατεψυγμένα, θα πρέπει πρώτα να τα ξεπαγώσουμε και στη συνέχεια να τα καθαρίσουμε αφαιρώντας πρώτα τα πλοκάμια.

Προτού χρησιμοποιήσετε τα καλαμαράκια, αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Βάλτε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε τα. Δώστε τους χρόνο κατά το σοτάρισμα αλλά μην υπερβάλετε καθώς αν ψηθούν περισσότερο, σκληραίνουν.

Επιλέξτε ένα καλό ξηρό κρασί και προσθέστε το κατά το σοτάρισμα. Αφήστε το να ρεντουίρει ώστε να φύγει το αλκοόλ. Τα ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση. Αν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα. Το σπανάκι το προσθέτουμε στο τέλος. Χρησιμοποιήστε καλύτερα baby σπανάκι γιατί είναι πιο τρυφερό. Τα ριγκατόνι βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα ριγκατόνι αντί για ξερά.

Τα ριγκατόνι με καλαμαράκι και σπανάκι είναι ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει εκείνον που θα το επιλέξει!!

Σχετικές Συνταγές