Οι ρεβυθοκεφτέδες είναι ένα τέλειο ορεκτικό το οποίο μπορεί να σερβιριστεί χειμώνα και καλοκαίρι. Ο συνδυασμός τους με μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά απογειώνει τη γεύση τους. Ψάχνοντας θα συναντήσετε συνταγές για ρεβυθοκεφτέδες είτε με ωμά ρεβύθια είτε με βρασμένα. Εμείς προτιμάμε την ωμή εκδοχή των ρεβυθοκεφτέδων και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω.
Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τα βάλετε από την προηγούμενη ημέρα σε κρύο νερό ώστε να μουλιάσουν και να φουσκώσουν. Στη συνταγή που σας δίνουμε θα δείτε πως συνδυάζουμε διάφορα δυνατά μπαχαρικά με ξεχωριστεί γεύση και άρωμα το καθένα όπως το κίμινο και ο κόλιανδρος. Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε το μείγμα σας πικάντικο. Προσθέστε πιπέρι καγιέν ή πάπρικα καπνιστή για μία πιο ιδιαίτερη γεύση.
Δείτε εδώ τα είδη της πάπρικας
Εκτός από τα υλικά της συνταγής που σας προτείνουμε μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε στο μείγμα και από κάποια άλλα μυρωδικά. Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό είτε με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο είτε με κάποια άλλα υλικά όπως μέντα, θυμάρι, βασιλικός, κ.λ.π.
Το αλεύρι θα μας βοηθήσει ώστε το μείγμα να σφίξει με σκοπό να δημιουργήσουμε σχήμα κεφτέ ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να το τηγανίσουμε. Τους ρεβυθοκεφτέδες θα τους τηγανίσουμε σε καυτό λάδι. Τηγανίζονται σχετικά γρήγορα, είναι έτοιμοι όταν θα έχουν πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Comments are closed.