Ρεβίθια με δεντρολίβανο και λιαστή ντομάτα

Ρεβίθια με δεντρολίβανο και λιαστή ντομάτα

Η πρότασή μας είναι ένα πιάτο με όσπρια! Θα φτιάξουμε ρεβίθια με δεντρολίβανο και λιαστή ντομάτα!!

Τα ρεβίθια έχουν τους υποστηρικτές τους αλλά όμως ας μην κρυβόμαστε, αποφεύγονται και από τους περισσότερους. Σκοπός μας είναι να εφεύρουμε συνδυασμούς γεύσεων ώστε να τα φέρουμε πιο κοντά σε όσο περισσότερο κοινό γίνεται. Η πρότασή μας σήμερα βασίζεται στην απλή μέθοδο μαγειρέματος των ρεβιθιών δηλαδή το βράσιμο με την προσθήκη όμως ενός μυρωδικού (δεντρολίβανου) και της λιαστής ντομάτας.

Η προετοιμασία αυτού του φαγητού ξεκινά από την προηγούμενη μέρα καθώς θα πρέπει να βάλουμε τα ρεβίθια στο νερό για να φουσκώσουν. Την επομένη τα ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό και με τα χέρια μας τα τρίβουμε αφαιρώντας όσα περισσότερα φλούδια μπορούμε. Βάζουμε τα ρεβίθια να βράσουν. Μόλις ξεκινήσει το υγρό στοιχείο να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Το δεντρολίβανο που θα προσθέσουμε στο φαγητό θα δώσει μία διαφορετική γεύση. Αν σε κάποιον δεν αρέσει το δεντρολίβανο μπορεί να το αντικαταστήσει με φρέσκο θυμάρι ή λεμονοθύμαρο.

Η λιαστή ντομάτα δεν επηρεάζει τη γεύση του φαγητού όσο την επηρεάζει το δεντρολίβανο αλλά αφήνει τα χαρακτηριστικά της σε κάθε κουταλιά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά.

Τα ρεβίθια με δεντρολίβανο και λιαστή ντομάτα είναι ένα φαγητό που θα σας εντυπωσιάσει!!

Σχετικές Συνταγές