Ραβιόλι με γέμιση μανιταριών και σάλτσα ροκφόρ

Ραβιόλι με γέμιση μανιταριών και σάλτσα ροκφόρ

Οι ζύμες είναι οι αγαπημένες μας, γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε τη συνταγή ραβιόλι με γέμιση μανιταριών και σάλτσα ροκφόρ!!

Για την ζύμη θα χρησιμοποιήσουμε τη βασική συνταγή για τα φρέσκα ζυμαρικά. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, την αφήνουμε να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την ανοίγουμε καλύτερα στη μηχανή των ζυμαρικών ή αλλιώς με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Η γέμιση για το ραβιόλι θα είναι με μανιτάρια. Θα χρησιμοποιήσουμε λευκά μανιτάρια τα οποία θα τα κόψουμε εμινσέ.

Δείτε εδώ αν πλένονται τα μανιτάρια ή όχι

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για λευκά μανιτάρια, πλευρώτους ή πορτομπέλο. Αφότου ετοιμάσετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια ανακατέψτε τα καλά με την κρέμα τυριού.

Η σάλτσα ροκφόρ είναι μία εύκολη διαδικασία καθώς βάζετε τα υλικά της σάλτσα σε ένα τηγάνι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Δώστε προσοχή ώστε να μην σας κολλήσει στο τηγάνι. Επίσης δοκιμάστε και δημιουργήστε την δικιά γεύση στη σάλτσα βάζοντας λιγότερο ή περισσότερο ροκφόρ. Ανάλογα πάντα με τις προτιμήσεις σας. Αν θέλετε μία πιο δυνατή γεύση μπορείτε αντί για ροκφόρ να χρησιμοποιήσετε γκοργκοντζόλα. Μία άλλη λύση (πιο φθηνή) που χάνει όμως σε γεύση είναι το blue cheese.

To ραβιόλι με γέμιση μανιταριών και σάλτσα ροκφόρ θα αφήσει στον ουρανίσκο σας, μία πλούσια γεύση!!

 

 

Σχετικές Συνταγές