Σήμερα έχουμε ραβιόλι γεμιστό με λαβράκι και μυρωδικά, και για την ακρίβεια ”μαύρο ραβιόλι, χειροποίητο”!!!
Πως όμως θα το πετύχουμε αυτό; Τι γέμιση βάζουμε και με ποια σάλτσα το συνδυάζουμε; Πάμε σιγά-σιγά να τα αναλύσουμε όλα.
Για να χρωματίσουμε μαύρη την ζύμη για ραβιόλι θα χρειαστούμε μελάνι σουπιάς. Το μελάνι της σουπιάς το βρίσκουμε είτε στο εμπόριο σε βαζάκια είτε αν το πάρουμε από φρέσκια σουπιά. Αν επιλέξετε να το πάρετε από φρέσκια σουπιά θα πρέπει να προσέξετε καθώς την καθαρίζετε να μην σπάσετε τον σάκο που περιέχει το μελάνι.
Αφού έχουμε το μελάνι, μπορούμε να φτιάξουμε τη ”μαύρη” μας ζύμη. Αραιώστε το μελάνι στο νερό που θα προσθέσετε στη ζύμη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί με αυτή την κίνηση θα μπορέσει να ενσωματωθεί και να χρωματίσει καλύτερα τη ζύμη. Φορέστε καλύτερα γάντια καθώς πλάθετε τη ζύμη ώστε να αποφύγετε το χρωματισμό των χεριών σας. Αν παρ’ όλα αυτά λερωθούν τα χέρια σας, με άφθονο νερό και σαπούνι μπορείτε να το αφαιρέσετε πολύ εύκολα.
Για τη γέμιση έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε λαβράκι. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και κάποιο άλλο ψάρι της αρεσκείας σας.
Τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτή τη συνταγή είναι η φρέσκια ρίγανη και λίγα φρέσκια κλωναράκια από θυμάρι.
Για τη σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκο και ξερό κρεμμύδι ενώ θα προσθέσουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού στο τέλος.
Το ραβιόλι γεμιστό με λαβράκι και μυρωδικά είναι ένα πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο!!
Comments are closed.