Ραβιόλι γαρίδας με σάλτσα μπισκ

Ραβιόλι γαρίδας με σάλτσα μπισκ

Ραβιόλι γαρίδας με σάλτσα μπισκ σας προτείνουμε σήμερα ανεβάζοντας αρκετά τον πήχη δυσκολίας!!

Ξεκινάμε τη συνταγή φτιάχνοντας πρώτα τη ζύμη για τα ραβιόλια. Η ζύμη που σας προτείνουμε είναι η ίδια με αυτήν για τα φρέσκα ζυμαρικά και μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αφότου φτιάξουμε τη ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί και προχωράμε στα υπόλοιπα μέρη της συνταγής. Θα φτιάξουμε τη σάλτσα μπισκ. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας όλο το κέλυφος μαζί και το κεφάλι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κελύφη και τα κεφάλια μαζί με βούτυρο. Σοτάρουμε καλά τις καρκάσες και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερυ. Στη συνέχεια σβήνουμε με κονιάκ και αφήνουμε να ρεντουίρει. Προσθέτουμε κόκκους πιπέρι, φύλλο δάφνης και νερό. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια περνάμε τη σάλτσα από σινουά. Το υγρό που θα προκύψει ονομάζεται μπισκ και είναι η βάση μας για να φτιάξουμε το σημερινό φαγητό.

Τις καθαρισμένες γαρίδες θα τις χρησιμοποιήσουμε ως γέμιση για τα ραβιόλια. Θα πρέπει πρώτα να τις ψιλοκόψουμε και στη συνέχεια να τις σοτάρουμε μαζί με κρεμμύδι, ξερό και φρέσκο.

Το ραβιόλι γαρίδας με σάλτσα μπισκ ταιριάζει με λευκό κρασί και μπορούμε να το σερβίρουμε είτε ως πρώτο πιάτο είτε ως κυρίως.

Related Recipes