Τα ραβιόλια με σάλτσα ντομάτας είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση των γεμιστών ζυμαρικών με την φρεσκάδα και την απλότητα της σάλτσας ντομάτας.
Τα ραβιόλια είναι ζυμαρικά που μπορούν να γεμιστούν με μία ποικιλία από διάφορα υλικά όπως σπανάκι, κρέας, μανιτάρια, θαλασσινά και πολλά άλλα. Σήμερα επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ένα πιάτο με ήπιες νότες και με έναν συνδυασμό τυριού και ντομάτας. Επιλέξαμε την ρικότα διότι είναι ένα τυρί χωρίς έντονα στοιχεία. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναδειχθούν τα υπόλοιπα υλικά που είναι η ζύμη και η σάλτσα.
Χρήσιμες συμβουλές
- Καθώς γεμίζουμε τα ραβιόλια προσέχουμε να τα κλείσουμε καλά ώστε να μην ανοίξουν την ώρα του βρασμού. Κολλάμε τα δύο σημεία της ζύμης με νερό και πιέζουμε με ένα πιρουνάκι.
- Προσέχουμε η σάλτσα μας να μην είναι πολύ δεμένη. Θέλουμε να είναι ρευστή διότι όταν θα βάλουμε τα ραβιόλια μέσα θα δέσει με το άμυλο τους.
- Αν θέλετε να φτιάξετε και να καταψύξετε τα ραβιόλια ώστε να τα χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη φορά τότε μόλις τα γεμίσετε βάλτε τα σε ένα ταψάκι και παγώστε τα για δύο ώρες. Στη συνέχεια βάλτε τα σε σακουλάκι και ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη. Όταν θελήσετε να τα μαγειρέψετε μπορείτε να τα βράσετε κατεψυγμένα κατευθείαν.
Αν σας αρέσει το πικάντικο στοιχείο μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα μία καυτερή πιπεριά ή λίγες σταγόνες ταμπάσκο.
Τα ραβιόλια με σάλτσα ντομάτας μπορούν να σερβιριστούν είτε ως πρώτο πιάτο είτε ως κυρίως.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί