Τα ραβιόλια με μελιτζάνα και ντομάτα είναι ένα νόστιμο και μεσογειακό πιάτο, ιδανικό για όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις και τα υλικά που θυμίζουν Ιταλία και Ελλάδα.
Τα ραβιόλια παρασκευάζονται από φρέσκια ζύμη ζυμαρικών με αλεύρι και αυγά, η οποία κλείνει τη γέμιση μέσα σε μικρές ”τσέπες”. Η γέμιση που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε είναι ένα μείγμα μαλακών τυριών όπως η ρικότα και η κρέμα τυριού. Στο μείγμα προσθέτουμε για μεγαλύτερη ένταση και τριμμένη παρμεζάνα. Αρωματίζουμε το μείγμα της γέμισης με βασιλικό ψιλοκομμένο και προσθέτουμε επιπλέον πιπέρι μαύρο.
Γεμίζουμε τα ραβιόλια προσέχοντας να κλείσουμε καλά τη γέμιση στο εσωτερικό τους ώστε να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του βρασμού. Αυτό επιτυγχάνεται βρέχοντας τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό και κολλώντας από πάνω το άλλο φύλλο εγκλωβίζοντας έτσι τη γέμιση στο εσωτερικό. Πιέζουμε είτε με τα δάχτυλα είτε με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει καλά το κάθε ραβιόλι.
Τα ραβιόλια τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό και συνήθως ο βρασμός τους διαρκεί από 3 έως 5 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από το πάχος της ζύμης.
Για τη σάλτσα επιλέξαμε μεσογειακό προφίλ. Θα χρησιμοποιήσουμε μελιτζάνες κομμένες σε μικρό καρεδάκι και ντομάτα κομμένη κονκασέ. Η μελιτζάνα σοταρισμένη προσδίδει μία απαλή καπνιστή γεύση. Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης και κρεμμύδι ψιλοκομμένο ενώ προαιρετικά αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και σκόρδο. Για να δημιουργηθεί μία σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα ραβιόλια μας.
Τα ραβιόλια με μελιτζάνα και ντομάτα είναι ιδανικό πιάτο για ένα κομψό δείπνο ή μια casual γαστρονομική εμπειρία που αναδεικνύει τις φυσικές γεύσεις των συστατικών.
Comments are closed.