Ραβιόλια με γέμιση μανιταριών σάλτσα κρέμα βαλσάμικο και προσούτο

Ραβιόλια με γέμιση μανιταριών και σάλτσα βαλσάμικο

Ραβιόλια με γέμιση μανιταριών, σάλτσα κρέμα βαλσάμικο και προσούτο είναι το σημερινό μας πιάτο!!

Για τα ραβιόλια έχουμε επιλέξει τη βασική ζύμη που περιέχει αλεύρι, αυγά και αλάτι. Η συγκεκριμένη ζύμη είναι αυτή με την οποία φτιάχνουμε και τα φρέσκα ζυμαρικά. Καθώς φτιάχνετε το ζυμάρι ενδέχεται να χρειαστεί λίγο νερό. Μόλις ετοιμάσετε τη ζύμη, αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια με τη βοήθεια της μηχανής για ζυμαρικά αρχίστε να ανοίγετε τα φύλλα. Αν δεν έχετε τη μηχανή για άνοιγμα ζυμαρικών, μπορείτε να το κάνετε με έναν πλάστη. Το μειονέκτημα του πλάστη είναι ότι, αυτοί που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία καθώς θα ανοίγουν τη ζύμη, είναι πολύ πιθανό να έχουν ανομοιομορφίες στο πάχος της. Με την ειδική μηχανή για ζυμαρικά αυτό το αποφεύγουμε καθώς έχει σκάλες που καθορίζουν το πάχος του φύλλου.

Για τα ραβιόλια με γέμιση μανιταριών έχουμε επιλέξει να βάλουμε ένα μείγμα μανιταριών μαζί με κρέμα τυριού. Τα μανιτάρια θα τα σοτάρουμε μαζί με κρεμμύδι. Μόλις σοταριστούν θα τα αφήσουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια θα τα προσθέσουμε στην κρέμα τυριού.

Για τη σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε στο σβήσιμο ξύδι βαλσάμικο. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην βάλουμε πολύ διότι θα ανέβει η οξύτητα του φαγητού. Το προσούτο το βάζουμε στο τέλος της συνταγής.

 

Σχετικές Συνταγές