Πράσινη σαλάτα με dressing ροδιού

Πράσινη σαλάτα με dressing ροδιού

Τι καλύτερο για ένα μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα από μία πράσινη σαλάτα με dressing ροδιού. Πόσο μάλιστα όταν εμπλουτίζουμε τη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα, φιλέτα πορτοκαλιού, καρύδια, ρόδι και ντοματίνια.

Ξεκινάμε την ανάλυση της συνταγής με τα μαρούλια που θα χρησιμοποιήσουμε. Η επιλογή που κάναμε είναι το iceberg, το σγουρό πράσινο και το σγουρό κόκκινο. Τα πλένουμε καλά και στη συνέχεια τα κόβουμε με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια. Προσέξτε πολύ το πλύσιμο διότι κρατάνε χώμα στον κορμό τους.

Τα επόμενα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι τα αποξηραμένα σύκα τα οποία τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το καρύδι το οποίο το τρίβουμε ελαφρώς. Στην πράσινη σαλάτα με dressing ροδιού θα προσθέσουμε και δύο φρούτα, το πορτοκάλι και το ρόδι. Από το πορτοκάλι θα πάρουμε τα φιλέτα του ώστε να αποφύγουμε τα κουκούτσια αλλά και να δώσουμε άλλη αισθητική στη σαλάτα μας.

Πως όμως φιλετάρουμε ένα πορτοκάλι;

Με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια το πάνω και το κάτω μέρος του πορτοκαλιού. Με το ίδιο μαχαίρι κόβουμε κάθετα και τις πλαϊνές πλευρές του πορτοκαλιού προσέχοντας να μην αφήσουμε ούτε φλούδα ούτε την άσπρη ψίχα του. Στη συνέχεια κρατάμε το πορτοκάλι στο χέρι μας και με το μαχαίρι κόβουμε ακολουθώντας τις ίνες του κάθε φιλέτου. Κάνουμε το ίδιο σε όλα τα μέρη του πορτοκαλιού.

Για το dressing ροδιού το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η προσθήκη του ελαιόλαδου στα υπόλοιπα υλικά. Θα πρέπει να το ρίξουμε σιγά-σιγά ώστε να μην ”κόψει”.

Σχετικές Συνταγές