Πράσινη σαλάτα με ψητό χαλούμι και dressing λιαστής τομάτας

Πράσινη σαλάτα με ψητό χαλούμι και dressing λιαστής τομάτας

Πράσινη σαλάτα με ψητό χαλούμι και dressing λιαστής τομάτας είναι η πρότασή μας για σήμερα.

Τα σαλατικά που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το ελληνικό μαρούλι, το αντίδι και το πράσινο σγουρό μαρούλι.

Πως διαχειριζόμαστε τα σαλατικά.

Αρχικά τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε. Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Αυτό μπορεί να γίνει είτε αφήνοντάς τα σε απορροφητικό χαρτί είτε βάζοντάς τα στο ειδικό σκεύος το οποίο περιστρέφεται με αποτέλεσμα να τα στεγνώνει. Αφότου τα στεγνώσουμε τα κόβουμε με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια. Αν θέλετε να τα αποθηκεύσετε μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο βάζοντας από πάνω ένα απορροφητικό χαρτί και τυλίγοντας με μεμβράνη.

Για το dressing λιαστής ντομάτας η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι σχετικά εύκολη. Θέλουμε ένα δυνατό μούλτι ώστε να σπάσουμε τον πάγο. Στο ίδιο μούλτι θα πολτοποιήσουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τα υλικά τα βάζουμε όλα μέσα στο μούλτι εκτός από το ελαιόλαδο και το λάδι από τις λιαστές ντομάτες. Τα δύο λάδια θα τα προσθέσουμε σε μορφή κορδόνι. Το dressing λιαστής ντομάτας είναι ένα ισχυρό μείγμα που θα επηρεάσει στο έπακρον τη σαλάτα μας. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να αγαπάτε την γεύση της λιαστής ντομάτας καθώς αφήνει δυνατά το στίγμα της στη σαλάτα.

Το χαλούμι το αφήνουμε για το τέλος. Αυτό πρέπει να κάνουμε είναι να το ψήσουμε σε ένα τηγάνι γκριλ και να το προσθέσουμε κατευθείαν στη σαλάτα. Το χαλούμι όσο είναι ζεστό είναι πολύ μαλακό και νόστιμο. Άμα παγώσει γίνεται αρκετά σκληρό.

Η πράσινη σαλάτα με ψητό χαλούμι και dressing λιαστής τομάτας είναι μία σαλάτα νόστιμη με έντονες γεύσεις που σίγουρα θα σας συναρπάσει!!

Σχετικές Συνταγές