Πράσινη σαλάτα με φρέσκα φρούτα και dressing mango

Πράσινη σαλάτα με φρέσκα φρούτα και dressing mango

Σήμερα το μενού έχει πράσινη σαλάτα με φρέσκα φρούτα και dressing mango. Μία δροσερή υγιεινή σαλάτα που θα λατρέψετε.

Ξεκινώντας την ανάλυση, χωρίζουμε σε τρία μέρη τη συνταγή. Το πρώτο μέρος αφορά τα μαρούλια που θα χρησιμοποιήσουμε. Επιλέξαμε τα δύο σγουρά μαρούλια, το κόκκινο, το πράσινο και τη γαλλική σαλάτα. Τα σγουρά μαρούλια είναι πιο σκληρά σε σχέση με τη γαλλική σαλάτα η οποία θα δώσει στη σαλάτα, την αίσθηση της τρυφεράδας. Αντίθετα τα σγουρά μαρούλια θα δώσουν όγκο και χρώμα στη σαλάτα. Αφότου τα πλύνουμε, θα τα κόψουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να μην οξειδωθούν με το μαχαίρι και μαυρίσουν.

Το δεύτερο μέρος έχει να κάνει με τα φρούτα. Τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε θέλουμε να είναι φρέσκα και εποχής. Όσο πιο κοντά στο στάδιο ωρίμανσής τους, τόσο πιο γευστικά και γλυκά θα είναι. Εμείς σήμερα επιλέξαμε φράουλες, ακτινίδιο και σταφύλια.

Το τρίτο μέρος έχει να κάνει με το dressing. Το dressing μάνγκο είναι αυτό που θα ενώσει όλα τα υλικά και θα γίνει ο αρωγός τους ώστε να εξασφαλίσουν το μέγιστο της γεύσης. Το μάνγκο που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι ώριμο. Όπως είπαμε παραπάνω για τα άλλα φρούτα έτσι και για το μάνγκο όσο πιο ώριμο είναι, τόσο πιο γλυκό γίνεται.

Η πράσινη σαλάτα με φρέσκα φρούτα και dressing μάνγκο ταιριάζει υπέροχα τόσο σε ένα καθημερινό γεύμα όσο και σε ένα εορταστικό τραπέζι.

Σχετικές Συνταγές