Πράσινη σαλάτα με τόνο

Πράσινη σαλάτα με τόνο

Τι ποιο ωραίο για βραδινό φαγητό από μία πράσινη σαλάτα με τόνο!! Με λίγα και απλά υλικά έχουμε ένα ελαφρύ γεύμα το οποίο θα μας χορτάσει και θα μας ικανοποιήσει γευστικά.

Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε μαρούλι ως βάση για τη σαλάτα μας. Στη σημερινή συνταγή έχουμε επιλέξει το ελληνικό μαρούλι με τα μεγάλα πράσινα φύλλα. Καθαρίστε το καλά από τυχόν χώματα που ενδέχεται να έχει. Πλύντε το σε άφθονο νερό, προσθέτοντας ξύδι. Στη συνέχεια αφαιρέστε τις χοντρές νευρώσεις που υπάρχουν κυρίως στα παλαιότερα φύλλα. Αυτές ευθύνονται για την πικρή γεύση του μαρουλιού καθώς στο εσωτερικό τους υπάρχει ένα γαλακτώδες υγρό. Το μαρούλι το κόβουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σε λωρίδες είτε λεπτές είτε λίγο πιο πλατιές. Μπορούμε βέβαια να το κόψουμε και με το χέρι σε πιο μεγάλα κομμάτια.

Τα υπόλοιπα υλικά που πλαισιώνουν το μαρούλι είναι η ντομάτα, τα παξιμάδια και βέβαια ο τόνος. Την ντομάτα την κόβουμε καρέ. Μπορούμε αντί για ντομάτα να χρησιμοποιήσουμε ντοματίνια. Τα παξιμάδια προτού τα βάλουμε μέσα στη σαλάτα τα βρέχουμε ελαφρώς και στη συνέχεια τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Ο τόνος που έχουμε επιλέξει είναι κονσέρβα σε λάδι. Τον στραγγίζουμε και τον προσθέτουμε μέσα στη σαλάτα.

Εκτός από τα παραπάνω υλικά στην πράσινη σαλάτα με τόνο ταιριάζει πολύ και το καλαμπόκι.

Σχετικές Συνταγές