Ναι, είναι αλήθεια, μπορούμε να φτιάξουμε πράσινη μπεσαμέλ και μάλιστα πολύ εύκολα.
Η διαδικασία που ακολουθείται για να πάρει αυτό το έντονο πράσινο χρώμα είναι σχετικά εύκολη. Αρχικά ξεκινάμε να φτιάξουμε μία απλή σάλτσα μπεσαμέλ. Ζυγίζουμε το αλεύρι, το βούτυρο και βάζουμε το γάλα στη φωτιά για να ζεσταθεί. Θέλουμε να είναι χλιαρό. Ξεκινάμε με το λιώσιμο του βούτυρου και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ξανθό ρου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χλιαρό γάλα. Το γάλα το ζεσταίνουμε για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το σβόλιασμα της μπεσαμέλ. Όταν το γάλα είναι χλιαρό αποφεύγεται το σβόλιασμα. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τον χρόνο. Όταν το γάλα είναι κρύο ρίχνει τη θερμοκρασία του ρου. Αυτό δημιουργεί μία χρονική καθυστέρηση μέχρι να ζεσταθεί πάλι όλο το μείγμα.
Ποιο είναι το υλικό που μας πρασινίζει την μπεσαμέλ;
Χρειαζόμαστε κάτι φυσικό για να την χρωματίσουμε. Τι καλύτερο για αυτή την δουλειά από ένα φρέσκο σπανάκι. Η χλωροφύλλη από το σπανάκι θεωρείται από τις καλύτερες για να μας δώσει ένα καταπράσινο χρώμα. Στην προκυμμένη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε τον πολτό από τα φύλλα του σπανακιού. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει πρώτα να κάνουμε μπλανσίρ το σπανάκι, στη συνέχεια να το παγώσουμε και μετά να το πολτοποιήσουμε. Ο πηχτός πολτός που θα πάρουμε θα ενσωματωθεί με την μπεσαμέλ κάνοντάς την πράσινη.
Η πράσινη μπεσαμέλ ταιριάζει με ψάρια μαγειρεμένα είτε ποσέ είτε στον ατμό.
Comments are closed.