Πράσινες ταλιατέλες με μανιτάρια ντοματίνια και φρέσκο σπανάκι

Πράσινες ταλιατέλες με μανιτάρια, ντοματίνια και σπανάκι

Είναι γνωστή η αγάπη μας για τα φρέσκα ζυμαρικά, γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε τις πράσινες ταλιατέλες με μανιτάρια, ντοματίνια και σπανάκι. Τη ζύμη για τις ταλιατέλες θα την κάνουμε φτιάχνοντας τη βασική ζύμη για φρέσκια ζυμαρικά με μια μικρή παραλλαγή.

Τη συνταγή για τη ζύμη των φρέσκων ζυμαρικών μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Αυτό λοιπόν που θα κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε 2 αυγά από τα 4 που χρειάζεται η ζύμη μας και να τα αντικαταστήσουμε με 100γρ. πολτοποιημένο σπανάκι. Το αποτέλεσμα που θα έχουμε θα είναι μία μαλακιά ζύμη με ένα ωραίο πράσινο χρώμα.

Για το πολτοποιημένο σπανάκι θα πρέπει πρώτα να το κάνουμε μπλανσίρ. Στη συνέχεια το κρυώνουμε και τέλος το πολτοποιούμε. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρουμε ένα καταπράσινο χρώμα που με τη σειρά του θα χρωματίσει τη ζύμη μας.

Τα μανιτάρια που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα λευκά και τα πλευρώτους. Μπορείτε να τα κόψετε σε λεπτές φέτες ή ακόμα και πιο χοντρά ώστε να φαίνονται στο πιάτο. Το κρεμμύδι όπως και τα υπόλοιπα υλικά τα σοτάρουμε κρατώντας για το τέλος το σπανάκι το οποίο και προσθέτουμε στο τέλος της συνταγής.

Οι πράσινες ταλιατέλες με μανιτάρια, ντοματίνια και σπανάκι είναι ένα γευστικό πιάτο ιδανικό για το μεσημεριανό σας γεύμα.

Σχετικές Συνταγές