Πούδρα μαϊντανού

Πούδρα ή χώμα μαϊντανού

Πούδρα ή χώμα μαϊντανού όπως κάποιοι chefs το ονομάζουν. Τι είναι όμως; Πως το παρασκευάζουμε και που το χρησιμοποιούμε;

Αρχικά να τονίσουμε ότι μπορούμε να το φτιάξουμε με διάφορα αρωματικά βότανα ή λαχανικά με την προϋπόθεση όμως να έχουν πολτοποιηθεί σε λάδι.

Η πούδρα μαϊντανού είναι ένα υλικό που το χρησιμοποιούμε για να προσθέσουμε ντεκόρ και χρώμα σε ένα πιάτο.

Πάμε σιγά-σιγά να εξηγήσουμε όλες τις διαδικασίες. Όπως προείπαμε θα πρέπει να υπάρχει κάποια ποσότητα λαδιού ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί η πούδρα. Το υλικό που θα μας βοηθήσει να παρασκευάσουμε την πούδρα μαϊντανού είναι η μαλτοδεξτρίνη.

Τι είναι η μαλτοδεξτρίνη;

Η μαλτοδεξτρίνη είναι ένας πολυσακχαρίτης. Παράγεται από φυτικό άμυλο και συνήθως απαντάται ως λευκή υγροσκοπική σκόνη που ξηραίνεται με ψεκασμό. Χρησιμοποιείται ως συστατικό τροφίμων. Απορροφάται από τον οργανισμό γρήγορα όσο και η γλυκόζη. Είναι εύκολα εύπεπτη, και μπορεί να είναι είτε μέτρια γλυκιά είτε σχεδόν άοσμη (ανάλογα με τον βαθμό πολυμερισμού). Μπορούμε να τη συναντήσουμε ως συστατικό σε μια ποικιλία επεξεργασμένων τροφίμων.

Πως όμως γίνεται η πούδρα ή χώμα μαϊντανού;

Η απάντηση είναι, πολύ εύκολα!! Αρχικά φτιάχνουμε ένα λάδι μαϊντανού και στη συνέχεια προσθέτουμε μαλτοδεξτρίνη μέχρι να δημιουργηθεί το “χώμα”. Προσθέστε στην αρχή λίγη και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε και άλλη μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μία πετυχημένη πούδρα μαϊντανού θα πρέπει να έχει την υφή του χώματος.

Σχετικές Συνταγές