Σήμερα θα μιλήσουμε για τον πουρέ καλαμπόκι. Θα δούμε πως φτιάχνεται και που χρησιμοποιείται. Επίσης θα δούμε και θα προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Αρχικά τι καλαμπόκι χρησιμοποιούμε; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε κατεψυγμένο είτε κονσέρβα.
Αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα θα πρέπει να το στραγγίσουμε και να το πολτοποιήσουμε. Μπορούμε προτού κάνουμε τα παραπάνω να του δώσουμε κάποια γεύση. Για παράδειγμα, μπορούμε να το σοτάρουμε στο τηγάνι με διάφορα μυρωδικά ή μπορούμε να το βάλουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο πάλι με κάποια μυρωδικά. Στη συνέχεια το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο καλαμπόκι τότε θα πρέπει πρώτα να το βράσουμε και στη συνέχεια ή να το πολτοποιήσουμε ή να ακολουθήσουμε την διαδικασία που κάναμε για το καλαμπόκι κονσέρβα.
Έχουμε επιλέξει να προσθέσουμε στον πουρέ καλαμποκιού ένα μέρος πουρέ πατάτας. Με την προσθήκη του πουρέ πατάτας θα πετύχουμε μία διαφορετική υφή και μία πιο δεμένη δομή.
Αρωματικά βότανα όπως το θυμάρι, το δεντρολίβανο και η μαντζουράνα βοηθάνε πολύ στην τελική γεύση.
Η διαδικασία για να φτιάξουμε τον πουρέ καλαμπόκι δεν διαφέρει με των υπολοίπων πουρέδων. Το γάλα και το βούτυρο είναι βασικά υλικά στην υλοποίηση του. Σε περίπτωση που θέλουμε μία πιο ”βαθιά” γεύση, αντικαθιστούμε το γάλα με κρέμα γάλακτος.
Ο πουρές καλαμποκιού είναι μία καλή επιλογή γαρνιτούρας για κρέατα ψημένα στη σχάρα ή σοτέ.
Comments are closed.