Πουρές σελινόριζας

Πουρές σελινόριζας

Πουρές σελινόριζας, ίσως να είναι και από τους πιο γευστικούς πουρέδες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία τάση στα εστιατόρια να χρησιμοποιούν διάφορους πουρέδες με σκοπό να συνοδεύσουν κάποιο κρέας ή ψάρι. Αυτό εμάς μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους δεδομένου ότι λατρεύουμε τους πουρέδες και τα λαχανικά που έχουν ως βάση τους.

Παλαιότερα ο πουρές πατάτας είχε το μονοπώλιο ως γαρνιτούρα και μετά ξεχώριζε ο πουρές από καρότο. Σιγά σιγά έκανε την εμφάνιση της η σελινόριζα μαζί με τον πουρέ μελιτζάνας, κολοκύθας, κάστανου, κουνουπιδιού και πολλούς άλλους ακόμα.

Η σελινόριζα είναι μία ρίζα την οποία πρώτα την καθαρίζουμε εξωτερικά με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια. Ανάλογα το πόσο γρήγορα θέλουμε να βράσει ρυθμίζουμε το μέγεθος των κομματιών. Ένα μεγάλο καρέ θα χρειαστεί περίπου 40 λεπτά για να βράσει.

Καλό είναι να αφήσετε τη σελινόριζα να σιγοβράσει στο γάλα

Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα γάλακτος. Το αποτέλεσμα που θα έχετε με την κρέμα θα είναι μία πιο γεμάτη γεύση. Επίσης μπορείτε αφότου πολτοποιηθεί η σελινόριζα, να προσθέσετε κάποιο κρεμώδη τυρί με σκοπό να της δώσει μία πιο λεία υφή.

Ο πουρές σελινόριζας σερβίρετε ζεστός. Αν επιθυμείτε να τον αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας συνιστούμε να τον κρυώσετε πρώτα σε ένα κρύο μπαιν μαρί ώστε να κατεβάσετε γρήγορα τη θερμοκρασία του.

Σχετικές Συνταγές