Πουρές γλυκοπατάτας

Πουρές γλυκοπατάτας

Η σημερινή συνταγή έχει μία ωραία γλυκιά γεύση και εύκολο τρόπο παρασκευής. Ο πουρές γλυκοπατάτας που σας παρουσιάζουμε σήμερα συνοδεύει κρεατικά σε πολλά πιάτα καλών εστιατορίων ανά τον κόσμο. Παρόλο που η γλυκοπατάτα υπάρχει στο εμπόριο όλο το χρόνο την συναντάμε κυρίως τις μέρες των Χριστουγέννων.

Η γλυκοπατάτα έχει πολύ παλιά ιστορία καθώς χρονολογείται από το 750π.Χ. Προέρχεται από τη λατινική Αμερική και πιο συγκεκριμένα από το Περού.

Η γεύση της γλυκίζει εξ ου και η ονομασία της. Στην Ελλάδα καλλιεργούμε γλυκοπατάτες σε ορισμένα νησιά και στην Πελοπόννησο. Η μεγαλύτερη χώρα σε παραγωγή είναι η Κίνα, καλύπτοντας το 90% της παγκόσμιας ζήτησης.

Περισσότερες πληροφορίες για την γλυκοπατάτα μπορείτε να δείτε εδώ

Τι χρειαζόμαστε για φτιάξουμε ένα γευστικό πουρέ γλυκοπατάτας; Αρχικά τις γλυκοπατάτες τις οποίες θα τις πλύνουμε καλά να φύγουν όλα τα χώματα και στη συνέχεια θα τις βάλουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό για να βράσουν. Μην ξεχνάμε τον κανόνα που λέει πως, ότι είναι κάτω από τη γη μπαίνει σε κρύο νερό για να βράσει και ότι είναι πάνω από τη γη θέλει το νερό να έχει βράσει πρώτα. Τις πατάτες τις βράζουμε με τη φλούδα ώστε να αποφύγουμε περαιτέρω υγρασία στο εσωτερικό τους καθώς θα βράζουν. Αφότου βράσουν τις περνάμε από το μύλο λαχανικών και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Ο πουρές γλυκοπατάτας συνοδεύει υπέροχα χοιρινό με γλυκές σάλτσες.

Σχετικές Συνταγές