Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα γλυκό ταψιού με αρκετό σιρόπι και έντονα αρώματα.

Υπάρχουν συνταγές για πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και χωρίς φύλλο. Θεωρώ ότι η καλύτερη είναι αυτή με το φύλλο κρούστας και το γιαούρτι.

Πως όμως διαχειριζόμαστε το φύλλο κρούστας;

Αρχικά ανοίγουμε το πακέτο και βγάζουμε τα φύλλα σε ένα πάγκο. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα ένα-ένα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να ξεραθούν. Είναι σημαντικό να στεγνώσουν ώστε να μην λασπώσουν αργότερα μέσα στο γλυκό. Θα χρειαστούν 30 λεπτά περίπου τα φύλλα ώστε να στεγνώσουν και να ξεραθούν. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε τα φύλλα στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αφότου ξεραθούν, τα πιάνουμε με τα χέρια μας και τα τρίβουμε. Τα κρατάμε στη άκρη για να τα προσθέσουμε αργότερο στο μείγμα.

Το μείγμα της πορτοκαλόπιτας ξεκινά με έναν αυγοδάρτη να χτυπά τα αυγά και τη ζάχαρη σε μία μπασίνα. Χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Για το τέλος αφήνουμε το ξεραμένο φύλλο κρούστας. Τα ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί για να μπει στο φούρνο και να ψηθεί. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 32άρι ταψί. Μόλις ψηθεί και βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και την σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.

Αφότου σιροπιάσουμε το γλυκό, περιμένουμε 1 ώρα ώστε να κρυώσει και μετά τη σερβίρουμε.

Ταιριάζει τέλεια με παγωτό βανίλια.

Δείτε επίσης τη συνταγή για ακόμα ένα γλυκό ταψιού εδώ.

Σχετικές Συνταγές