Ποπιέτα πέρκας με λαχανικά και σάλτσα ολλανδέζ

Ποπιέτα πέρκας με λαχανικά και σάλτσα ολλανδέζ

Ποπιέτα πέρκας με λαχανικά και σάλτσα ολλανδέζ θα φτιάξουμε και πιστεύουμε πως θα εντυπωσιαστείτε από την απλότητα αυτού του πιάτου.

Τα υλικά που έχουμε επιλέξει για να συνθέσουμε αυτό το πιάτο είναι ένα φιλέτο πέρκας, ένα καρότο και ένα κολοκύθι. Όπως καταλαβαίνουμε, εδώ έχουμε απλά και φτηνά υλικά τα οποία μαζί με την σάλτσα Ολλανδέζ συνθέτουν ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

Η σάλτσα Ολλανδέζ είναι μία από τις βασικές σάλτσες. Ανήκει στην κατηγορία των χλιαρών σαλτσών. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να μπει στο ψυγείο διότι θα παγώσει αλλά ούτε και να ζεσταθεί στη φωτιά γιατί θα ψηθεί το αυγό. Η σάλτσα Ολλανδέζ θα πρέπει να είναι πάντα φρέσκια. Την παρασκευάζουμε κάθε μέρα και την συντηρούμε είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε σε μπαιν-μαρί. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και την συνταγή για τη σάλτσα Ολλανδέζ μπορείτε να δείτε εδώ.

Όπως προείπαμε, τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε για την ποπιέτα είναι το καρότο και το κολοκύθι. Με ένα πίλερ θα κόψουμε λεπτές φέτες τις οποίες θα τις χρησιμοποιήσουμε και για το εσωτερικό της πέρκας αλλά και για γαρνιτούρα.

Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι να βάλουμε πάνω σε μία μεμβράνη το φιλέτο της πέρκας. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στρώνουμε από πάνω ένα κομμάτι καρότου και ένα κολοκυθιού. Ρολάρουμε την πέρκα και στη συνέχεια την τυλίγουμε σφιχτά με μία μεμβράνη. Την βάζουμε σε νερό ή σε ζωμό και την βράζουμε.

Η ποπιέτα πέρκας με λαχανικά και σάλτσα ολλανδέζ είναι μία επιλογή που μπορούμε να την σερβίρουμε είτε ως πρώτο είτε ως δεύτερο πιάτο.

Σχετικές Συνταγές