Ποπιέτα λαβράκι με γαρίδα σε φυμέ ψαριού

Ποπιέτα λαβράκι με γαρίδα σε φυμέ ψαριού

Σήμερα θα φτιάξουμε ποπιέτα λαβράκι με γαρίδα σε φυμέ ψαριού!!

Αρχικά θα χρειαστούμε ένα λαβράκι το οποίο θα πρέπει να φιλετάρουμε και στη συνέχεια να του αφαιρέσουμε το δέρμα. Είναι μία διαδικασία η οποία ενδέχεται να σας δυσκολέψει λίγο αν δεν το έχετε ξανακάνει. Θα χρειαστείτε ένα κοφτερό μαχαίρι και προσεκτικά ξεκινώντας από τη ράχη θα φιλετάρετε το ψάρι. Αφότου το φιλετάρετε προσεκτικά πάλι θα αφαιρέσετε το δέρμα. Αυτή είναι ίσως και η πιο δύσκολη διαδικασία του πιάτου. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι, τις καρκάσες και το εντεράκι, κρατώντας μόνο την ουρά.

Απλώνουμε το λαβράκι με τη μεριά του δέρματος που αφαιρέσαμε προς τα πάνω. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη γαρίδα και ρολάρουμε. Τοποθετούμε την ποπιέτα σε ένα ταψάκι προσέχοντας το σημείο της ένωσης να είναι προς τα κάτω. Βάζουμε φυμέ ψαριού καλύπτοντας το 1/3 της ποπιέτας. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο. Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος ονομάζεται ποσέ.

Το φυμέ ψαριού είναι ένας ζωμός που παρασκευάζεται από κόκκαλα ψαριού. Εκτός από τα υλικά που σας δίνουμε παρακάτω μπορείτε μέσα στο φυμέ να προσθέσετε ένα καλό κρασί δίνοντας έτσι μία άλλη γεύση σε όλο το ζωμό.

Την ποπιέτα λαβράκι με γαρίδα σε φυμέ ψαριού θα την σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Σχετικές Συνταγές