Ποπιέτα γλώσσας με σάλτσα βελουτέ ψαριού

Ποπιέτα γλώσσας με σάλτσα βελουτέ ψαριού

Η ποπιέτα γλώσσας με σάλτσα βελουτέ ψαριού είναι ένα πιάτο εστιατορικό!!! Μπορεί εύκολα να στολίσει το μενού ενός εστιατορίου χωρίς βέβαια να αποκλείσουμε εσάς που θέλετε να το δοκιμάσετε στο σπίτι σας.

Η συνταγή και η διαδικασία γενικότερα είναι απλή. Η δυσκολία θα έλεγα πως είναι στο φιλετάρισμα της γλώσσας και αυτό μόνο σε κάποιον που δεν το έχει ξανακάνει.

Αρχικά θα μιλήσουμε για το φιλετάρισμα της γλώσσας. Καθώς αγγίζουμε τη γλώσσα, παρατηρούμε ότι έχει πολύ σκληρό δέρμα το οποίο θα πρέπει να αφαιρεθεί. Η διαδικασία για να το αφαιρέσουμε είναι η εξής: Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ελαφρώς το δέρμα πάνω από την ουρά της γλώσσας. Στη συνέχεια κρατάμε με το ένα χέρι την ουρά του ψαριού και με το άλλο το δέρμα. Τραβάμε με δύναμη το δέρμα και το ξεκολάμε από το ψάρι. Επειδή το δέρμα της γλώσσας γλυστράει, σας συμβουλεύουμε αυτή τη διαδικασία να την κάνετε κρατώντας χαρτί στα χέρια σας. Αφότου αφαιρέσετε το δέρμα με ένα κοφτερό μαχαίρι φιλετάρετε τη γλώσσα. Η γλώσσα βγάζει τέσσερα φιλέτα (δύο από κάθε πλευρά). Ξεκινάμε από το μέσον της γλώσσας και ακολουθώντας τα κόκκαλα αφαιρούμε προσεχτικά τα φιλέτα.

Για να φτιάξουμε ποπιέτα θα πρέπει να ρολάρουμε το φιλέτο. Εφόσον θέλουμε να την βράσουμε μπορούμε να την τυλίξουμε με μεμβράνη ή να την πιάσουμε με οδοντογλυφίδες ώστε να μην ανοίξει και χάσει το σχήμα της. Αν θέλουμε να την σοτάρουμε ή να την ψήσουμε στο φούρνο θα χρησιμοποιήσουμε μόνο οδοντογλυφίδες.

Δείτε επίσης τη συνταγή ποπιέτα λαβράκι με κόκκινες φακές και σάλτσα πορτοκαλιού όπως επίσης και την συνταγή τσιπούρα ποσέ με σάλτσα au vin rouge.

Για να την σερβίρουμε επιλέγουμε να φτιάξουμε παπαρδέλες λαχανικών. Με ένα πίλερ κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά μας και τα μπλανσάρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές