Πλιγουροκεφτέδες

Πλιγουροκεφτέδες

Τι πιο εύκολο από ένα μείγμα για πλιγουροκεφτέδες!!! Όπως άλλωστε μαρτυράει ο τίτλος το βασικό υλικό για να φτιάξουμε πλιγουροκεφτέδες είναι το πλιγούρι.

Το πλιγούρι είναι σιτάρι το οποίο έχει πρώτα βραστή, στη συνέχεια κόβεται και στο τέλος αποξηραίνεται. Στο εμπόριο το βρίσκουμε σε τρεις μορφές οι οποίες καθορίζονται από το μέγεθος κοπής του:

  1. ψιλό
  2. μέτριο
  3. χοντρό

Εμείς επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε χοντρό πλιγούρι για τη συνταγή μας αλλά να ξέρετε πως μπορείτε να φτιάξετε πλιγουροκεφτέδες και με μέτριο.

Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι εύκολη. Αρχικά ξεκινάμε βράζοντας το πλιγούρι. Το βράσιμο μπορούμε να το κάνουμε είτε σε απλό νερό είτε σε κάποιο άλλο υγρό στοιχείο όπως για παράδειγμα ένας ζωμός κοτόπουλου, μόσχου ή λαχανικών. Όσο πιο ”δυνατός” είναι ο ζωμός τόσο πιο πολύ γεύση θα έχει το πλιγούρι.

Αφότου βράσει το πλιγούρι, το βάζουμε σε μία μπασίνα προσέχοντας να μην έχει καθόλου υγρά (το στραγγίζουμε). Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και συνεχίζουμε πλάθοντας μικρά μπαλάκια. Αν δούμε ότι δεν μπορεί να δέσει το μείγμα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αφότου έχουμε ολοκληρώσει το πλάσιμο, περνάμε τους πλιγουροκεφτέδες από το αλεύρι και ρολάρουμε ώστε να αλευρωθούν σε όλα τους τα σημεία. Στη συνέχεια τους τηγανίζουμε.

Εναλλακτικά μπορούμε να τους περάσουμε από αλεύρι – αυγό – γαλέτα και στη συνέχεια να τους τηγανίσουμε ή να τους ψήσουμε στο φούρνο.

Τους σερβίρουμε σκέτους ή με μία σαλάτα ταμπουλέ ή χούμους.

Σχετικές Συνταγές