Τα πιταράκια της Μήλου τα γνώρισα στην πρώτη μου επίσκεψη σε αυτό το όμορφο νησί. Είχα πάει στο εστιατόριο ”Γιαλός” στο οποίο είναι ιδιοκτήτες δύο πολύ καλοί μου φίλοι, ο Αχιλλέας και ο Χρήστος.
Θυμάμαι την κυρία Ιωάννα να κάθεται σε μία γωνίτσα και με στοργή να ανοίγει το χειροποίητο φύλλο. Στη συνέχεια λίγα-λίγα τα γέμιζε με το μείγμα τυριών και τα αποθήκευε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τηγανιστούν.
Δεν επιτρέπεται να πάτε στη Μήλο και να μη δοκιμάσετε αυτές τις τηγανιτές ζύμες με τη γέμιση τυριού.
Comments are closed.