Πικάνια με πατάτες country

Πικάνια με πατάτες country

Παρόλο που γνωρίζουμε την πικάνια από την δεκαετία του 70, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής. Η πικάνια είναι ένας μυς του μόσχου – βοδινού. Την παίρνουμε από το οπίσθιο σημείο της ράχης του ζώου. Εκεί βρίσκεται το καπάκι του κιλότου. Όπως και το φιλέτο έτσι και η πικάνια είναι μύες όπου δεν κινούνται πολύ. Αυτό είναι και ο λόγος που είναι τόσο τρυφεροί και μαλακοί.

Η μέθοδος μαγειρέματος που ακολουθούμε για να ψήσουμε την πικάνια είναι η σχάρα. Μπορούμε να την ψήσουμε είτε ολόκληρη είτε σε κομμάτια. Πάντα ξεκινάμε το ψήσιμο με το λίπος προς τα κάτω και στη συνέχεια τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Καλό είναι προτού την ψήσουμε, να χαράξουμε την πέτσα της με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Όταν θα έχει ψηθεί, την βγάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Οι βαθμοί ψησίματος καθορίζονται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του καθενός. Η συμβουλή μας είναι να την ψήσετε το ανώτερο μέχρι τους 63°C εσωτερική θερμοκρασία (medium). Η προτίμησή μας είναι στους 57°C εσωτερική θερμοκρασία (medium rare).

Ο χρόνος ψησίματος καθορίζεται από το είδος της εστίας (ηλεκτρική – υγραερίου) και από το μέγεθος του εκάστοτε κρέατος.

Την πικάνια θα την συνοδεύσουμε με πατάτες country.

Σχετικές Συνταγές