Πεϊνιρλί με σύγκλινο και κασέρι

Πεϊνιρλί με σύγκλινο και κασέρι

Πεϊνιρλί με σύγκλινο και κασέρι, ένας δυνατός συνδυασμός γεύσεων μαζί!!

Ξεκινώντας από τη ζύμη να αποκαλύψουμε ότι χρησιμοποιούμε φρέσκο γάλα. Το φρέσκο γάλα είναι αυτό που θα μας αφρατέψει το ζυμάρι και θα μας το κάνει πιο γευστικό. Σημαντικό με τα ζυμάρια είναι να τους δώσουμε χρόνο ξεκούρασης. Φτιάξτε από την προηγούμενη μέρα το ζυμάρι και κρατήστε το στο ψυγείο για να το δουλέψετε την επόμενη ή ακόμα και την μεθεπόμενη ημέρα. Προτού το ανοίξετε βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το για μισή ώρα ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν πάλι βιάζεστε, τότε αφήστε το για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφότου το ανοίξετε προσθέστε τα υλικά στο εσωτερικό του. Εμείς σήμερα επιλέξαμε δύο υλικά, το κασέρι και το σύγκλινο. Τηρούμε τις παραδόσεις και βάζουμε στο πεϊνιρλί κασέρι. Εκτός από κασέρι μπορούμε ακόμα να βάλουμε ένταμ, γκούντα ή μοτσαρέλα. Μπορούμε βέβαια να κάνουμε και μία μίξη τυριών για περισσότερη πολυπλοκότητα γεύσης. Το δεύτερο υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το σύγκλινο. Το σύγκλινο είναι ένα τοπικό παστό κρέας της Μάνης.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραγωγής του σύγκλινου χρειάζεται να περάσει από τρεις φάσεις, το αλάτισμα, το κάπνισμα και το βράσιμο.

Το ψήσιμο του πεϊνιρλί γίνεται σε δυνατό φούρνο στους 230°C. Για καλύτερο αποτέλεσμα κάψτε μία μαντεμένια πλάκα και τοποθετήστε επάνω το πεϊνιρλί. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να ψηθεί και το κάτω μέρος σωστά.

Αφότου βγάλουμε το πεϊνιρλί με σύγκλινο και κασέρι από το φούρνο το αλείφουμε με βούτυρο για να πάρει έξτρα γεύση.

Σχετικές Συνταγές