Πατατοσαλάτα με πιπεριές και μπέικον

Πατατοσαλάτα με πιπεριές και μπέικον

Η επιλογή μας σήμερα είναι πατατοσαλάτα με πιπεριές και μπέικον. Η συγκεκριμένη σαλάτα ανήκει στην κατηγορία σύνθετες σαλάτες καθώς περιέχει μαγιονέζα και κάποια άλλα υλικά. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί είτε ως πρώτο πιάτο είτε ως σαλάτα.

Για να παρασκευάσουμε μία πατατοσαλάτα με πιπεριές και μπέικον θα πρέπει αρχικά να κόψουμε και να βράσουμε τις πατάτες. Η επιλογή στο κόψιμο της πατάτας είναι καθαρά δική σας. Για παράδειγμα μπορείτε να τις κόψετε είτε μικρό είτε μεγαλύτερο καρεδάκι. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην σας παραβράσουν. Αν συμβεί αυτό, οι πατάτες θα διαλυθούν και θα έχουν εμφάνιση όπως αυτή του πουρέ.

Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι πιπεριές διαφόρων χρωμάτων (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί), φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανό. Τις πράσινες πιπεριές τις αποφεύγουμε καθώς έχουν μία πιο δυνατή γεύση, η οποία θα αλλάξει την ισορροπία της σαλάτας. Επιλέγουμε να κόψουμε τις πιπεριές, μπρινουάζ. Θέλουμε να δώσουν την ξεχωριστή τους γεύση και το χρώμα αλλά δεν θέλουμε να είναι το επίκεντρο στη σαλάτα.

Το μπέικον θα το σοτάρουμε πρώτα και αφότου κρυώσει θα το προσθέσουμε στη σαλάτα.

Το μόνο που μένει είναι η προσθήκη της μαγιονέζας. Την μαγιονέζα μπορούμε να την αγοράσουμε ή να την φτιάξουμε μόνη μας. Δείτε εδώ τη συνταγή για μαγιονέζα.

Σχετικές Συνταγές