Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα κρεμμύδι και ντομάτα

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα κρεμμύδι και ντομάτα

Η σημερινή μας πρόταση είναι μία υπέροχη πατατοσαλάτα με μαγιονέζα κρεμμύδι και ντομάτα!

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να φτιάξουμε την πατατοσαλάτα είναι αρχικά να καθαρίσουμε τις πατάτες και να τις κόψουμε σε σχήμα μέτριου καρέ. Αν θέλουμε μπορούμε να τις βράσουμε και ολόκληρες είτε με την φλούδα είτε όχι και στη συνέχεια να τις κόψουμε στο επιθυμητό σχήμα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να μην μας παραβράσουν έτσι ώστε να μην μας λιώσουν.

Τα υλικά που θα προσθέσουμε στις πατάτες είναι το ξερό κρεμμύδι, η ντομάτα, το μπέικον, η μαγιονέζα και η μουστάρδα.

Κόβουμε το κρεμμύδι εμινσέ και την ντομάτα καρεδάκι. Από την ντομάτα αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε και το μπέικον καρεδάκι και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και προσθέτουμε μαγιονέζα και μουστάρδα. Την μαγιονέζα μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας, την συνταγή μπορείτε να την δείτε εδώ.

Μουστάρδα χρησιμοποιούμε την απλή αλλά έχουμε και άλλες επιλογές. Μπορούμε να βάλουμε μουστάρδα dijon ή ακόμα και μία πικάντικη για ένα spicy αποτέλεσμα.

Την πατατοσαλάτα με κρεμμύδι και ντομάτα την σερβίρουμε είτε ως σαλάτα είτε ως πρώτο πιάτο. Μπορούμε να την συνδυάσουμε με πληθώρα κυρίων πιάτων τα οποία περιλαμβάνουν είτε κρέας είτε ψάρι. Την απολαμβάνουμε με ένα καλό λευκό κρασί.

Σχετικές Συνταγές