Πατατοσαλάτα με αυγό ποσέ

Πατατοσαλάτα με αυγό ποσέ

Η σημερινή μας πρόταση είναι μια σαλάτα!! Σας προτείνουμε πατατοσαλάτα με αυγό ποσέ και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.
Η διαδικασία που ακολουθούμε για να φτιάξουμε την πατατοσαλάτα ξεκινά βράζοντας πρώτα τις πατάτες. Ξεκινάμε πρώτα πλένοντας καλά τις πατάτες ώστε να απομακρυνθούν τυχόν χώματα που μπορεί να έχουν. Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό, αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε να μην μας παραβράσουν γιατί τότε θα διαλύονται.
Ο χρόνος βρασμού μιας πατάτας εξαρτάται από την ποικιλία της. Ο χρόνος βρασμού που δίνεται στην συνταγή είναι ο σύνηθες με κάποιες μικρές αποκλείσεις.

Τις πατάτες τις βράζουμε με την φλούδα. Βράζοντας μια πατάτα με την φλούδα επιτυγχάνουμε την μικρότερη εισχώρηση νερού μέσα στην πατάτα.

Αφότου βράσουν οι πατάτες, τις αφαιρούμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια με ένα μαχαιράκι τις ξεφλουδίζουμε και μετά τις κόβουμε σε σχήμα καρέ.

Το αυγό θα πρέπει να το κάνουμε ποσέ. Η διαδικασία για να γίνει ένα αυγό ποσέ έχει μια δυσκολία. Πλέον υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε ένα αυγό ποσέ, άλλοι πιο δύσκολοι και άλλοι λιγότερο. Εμείς σας προτείνουμε μια λύση που έχει σίγουρα αποτελέσματα. Θα πάρετε ένα μπολάκι και θα το καλύψετε με μια διάφανη μεμβράνη. Στη συνέχεια με ένα πινέλο θα λαδώσετε την μεμβράνη και μετά θα τοποθετήσετε προσεκτικά ένα αυγό στο εσωτερικό της. Στη συνέχεια θα πιάσετε τις άκρες τις μεμβράνης και θα τις ενώσετε βγάζοντας προσεκτικά τον εσωτερικό αέρα. Το τελικό αποτέλεμα που θα πρέπει να έχετε είναι ένα αυγό μέσα σε μια μεμβράνη κλεισμένο καλά και χωρίς καθόλου αέρα στο εσωτερικό. Με αυτήν την διαδικασία το αυγό θέλει 5 λεπτά σε νερό που βρίσκεται λίγο κάτω από τον βρασμό του.

Η πατατοσαλάτα με αυγό ποσέ είναι μία επιλογή που μπορούμε να την δώσουμε είτε ως σαλάτα είτε ως πρώτο πιάτο σε ένα μενού.

Σχετικές Συνταγές