Πατατοκροκέτες

Πατατοκροκέτες

Απλές, εύκολες και γευστικές πατατοκροκέτες έχει το μενού σήμερα!!

Τι πιο ωραίο για ορεκτικό από ένα πιάτο με νόστιμες πατατοκροκέτες. Για να πετύχουμε όμως τη συνταγή θα πρέπει να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές οι λεπτομέρειες.

Αρχικά επιλέγουμε ίσου μεγέθους πατάτες. Θέλουμε ο βρασμός τους να γίνει ομοιόμορφα. Καθώς τις βράζουμε θα πρέπει πάντοτε να τις έχουμε καλυμμένες με νερό. Ανάλογα το μέγεθος της πατάτας καθορίζουμε και τον χρόνο βρασμού της. Αφότου βγάλουμε τις πατάτες από την κατσαρόλα τις βάζουμε στο φούρνο για να στεγνώσουν. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την υγρασία της πατάτας. Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε. Όσο οι πατάτες είναι ζεστές ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα. Όταν θα έχουμε ξεφλουδίσει όλες τις πατάτες τότε ξεκινάμε να τις πολτοποιούμε. Χρησιμοποιούμε είτε το μηχάνημα για πουρέ πατάτας είτε ένα πιρούνι. Όταν ολοκληρώσουμε την πολτοποίηση της πατάτας, τις βάζουμε στο ψυγείο για να τις κρυώσουμε.

Είναι πολύ σημαντική η μείωση της υγρασίας στις πολτοποιημένες πατάτες.

Το επόμενο στάδιο είναι να φτιάξουμε το μείγμα. Επιλέγουμε να βάλουμε τριμμένη κεφαλογραβιέρα μέσα στο μείγμα, αλάτι και πιπέρι.

Εκτός από κεφαλογραβιέρα μπορείτε να βάλετε παρμεζάνα, γραβιέρα, μοτσαρέλλα και άλλα τυριά της αρεσκείας σας.

Δείτε εδώ μία συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με μοτσαρέλλα.

Σχετικές Συνταγές