Πατατοκροκέτες με αρσενικό Νάξου

Πατατοκροκέτες με αρσενικό Νάξου

Πατατοκροκέτες με αρσενικό Νάξου είναι η πρόταση μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για να φτιάξουμε πατατοκροκέτες είναι σχετικά εύκολη. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βράσουμε τις πατάτες. Τις πατάτες τις βράζουμε με την φλούδα και στη συνέχεια όσο είναι ζεστές τις ξεφλουδίζουμε. Μετά τις περνάμε από το μύλο του πουρέ. Αφότου δημιουργήσουμε τον πουρέ, τον αφήνουμε να κρυώσει.

Όσο κρυώνει ο πουρές θα φτιάξουμε μία πανάδα με αλεύρι. Η πανάδα είναι μία ζύμη που θα ενσωματώσουμε στον πουρέ πατάτας. Σκοπός της είναι να δώσει σταθερότητα, όγκο και συνοχή στο μείγμα. Η διαδικασία για να φτιάξουμε την συγκεκριμένη πανάδα είναι εύκολη. Θα ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή με αυτή για τα νιόκι παριζιέν. Η μόνη διαφορά είναι πως μόλις ετοιμάσουμε το ζυμάρι στη συνέχεια θα το ενσωματώσουμε στον πουρέ. Αντίστοιχα στα νιόκι το βράζουμε.

Την χαρακτηριστική του γεύση την δίνουμε με την προσθήκη αρσενικού Νάξου. Το αρσενικό Νάξου είναι ένα τυρί με έντονη πικάντικη γεύση και απαλή υφή. Στην πατατοκροκέτα το προσθέτουμε σε τριμμένη μορφή. Βέβαια μπορούμε να δοκιμάσουμε και κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

Οι πατατοκροκέτες με αρσενικό Νάξου είναι ένα νοστιμότατο ορεκτικό το οποίο το σερβίρουμε συνήθως στο κέντρο του τραπεζιού.

Σχετικές Συνταγές