πατατοκροκέτες γεμιστές με μοτσαρέλα

Πατατοκροκέτες γεμιστές με μοτσαρέλα

Πατατοκροκέτες γεμιστές με μοτσαρέλα, ένα πεντανόστιμο ορεκτικό!!! Για να πετύχουμε τις τέλειες πατατοκροκέτες θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις ίδιες διαδικασίες που κάνουμε και στις πατάτες ντουσέζ (Duchesse).

Αφού πρώτα βράσουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε άφθονο νερό, στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο και τις αφήνουμε στους 180°C για δέκα λεπτά με σκοπό να απομακρύνουμε την υγρασία. Αφότου τις βγάλουμε από το φούρνο, τις περνάμε από σίτα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Το μείγμα ενδέχεται να κολλάει στα χέρια μας. Προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και ξανά ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να μην κολλάει.

Αφότου πλάσουμε μπαλάκια 30γρ. προσθέτουμε ένα καρεδάκι μοτσαρέλας και στη συνέχεια τα περνάμε από αλεύρι-αυγό-γαλέτα ώστε να παναριστούν σωστά. Μόλις τις πανάρουμε, τις βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να σφίξουν και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε.

Μπορούμε να προετοιμάσουμε τις πατατοκροκέτες και στη συνέχεια να τις βάλουμε στην κατάψυξη ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε. Αν τις τηγανίσουμε κατευθείαν από την κατάψυξη θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να τηγανιστούν μέχρι το εσωτερικό τους.

Εκτός από μοτσαρέλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά όπως ροκφόρ, γραβιέρα, γκούντα, ένταμ, κ.τ.λ.

Οι πατατοκροκέτες γεμιστές με μοτσαρέλα είναι ένα εύκολο, νόστιμο και γρήγορο ορεκτικό.

 

Σχετικές Συνταγές