Πατάτες Φοντάν (Fondant Potato)

Πατάτες Φοντάν (Fondant Potato)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρέψουμε τις πατάτες. Ένας από αυτούς είναι να φτιάξουμε πατάτες φοντάν (Fondant Potato)!!

Η λέξη fondant στα γαλλικά σημαίνει ”λιώνει” και εκεί εστιάζουν οι Πατάτες Φοντάν (Fondant Potato), να έχουν μία γεύση σαν να είναι λιωμένες.

Πως όμως επιτυγχάνεται αυτό;

Πολλοί είναι οι παράγοντες ώστε να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα. Για να πετύχουμε γεύση και υφή λιωμένης πατάτας πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές. Αρχικά η επιλογή της πατάτας καθορίζει κατά το ήμισυ την επιτυχία της συνταγής. Χρησιμοποιούμε πάντα μαλακές, αμυλούχες πατάτες. Το επόμενο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το κόψιμό τους. Προσπαθούμε να κόψουμε ίδιες πατάτες ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Το σχήμα τους θέλουμε να είναι μακρόστενο και στρογγυλοποιημένο ώστε να τις κόψουμε σε φέτες και να είναι όλες σχεδόν ίδιες.

Για το μαγείρεμά τους αρχικά τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Στη συνέχεια βούτυρο, σκόρδο, θυμάρι και ζωμός κοτόπουλου θα τις πλαισιώσουν έτσι ώστε να βράσουν και παράλληλα να δώσουν ωραία γεύση.

Οι πατάτες φοντάν είναι μία γαρνιτούρα όπου μπορούμε να την προετοιμάσουμε εκ των προτέρων. Αφότου μαγειρευτούν, διατηρούνται καλά μέχρι να τις σερβίρουμε. Βέβαια αυτό θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος της ημέρας καθώς μετά μπαγιατεύουν πράγμα που φαίνεται έντονα στις πατάτες.

Σχετικές Συνταγές