Πατάτες τηγανιτές

Πατάτες τηγανιτές

Σήμερα αυτό που θα σας παρουσιάσουμε ίσως να είναι το πιο γνωστό και το πιο αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και αυτό είναι οι πατάτες τηγανιτές!!

Πόσο εύκολα όμως κάνουμε πατάτες τηγανιτές και πως γίνονται τραγανές;

Αρχικά τις κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Στη συνέχεια θα πρέπει να τις βάλουμε στο νερό και να τις ξεπλύνουμε αρκετές φορές ώστε να αφαιρέσουμε το άμυλό τους. Αφότου γίνει αυτό, τις στεγνώνουμε και στη συνέχεια τις ποσάρουμε αλλά όχι στο νερό όπως γνωρίζουμε αλλά στο λάδι.

Ναι, καλά διαβάσατε, στο λάδι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι είτε ηλιέλαιο είτε ελαιόλαδο και το φέρνουμε σε θερμοκρασία 120°C. Βάζουμε μέσα τις πατάτες και τις ποσάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό που πετυχαίνουμε με αυτόν τον τρόπο είναι να ψηθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Αφότου ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο ψησίματος τις βγάζουμε από το λάδι και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Φέρνουμε το λάδι σε θερμοκρασία 180°C και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Ο χρόνος για να το πετύχουμε αυτό είναι περίπου δύο λεπτά. Αφότου ολοκληρωθεί το τηγάνισμα, τις βγάζουμε πάλι σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε αφού πρώτα τις αλατίσουμε. Οι πατάτες θα είναι τραγανές και νόστιμες.

Εκτός από σκέτες, τις τηγανιτές πατάτες τις χρησιμοποιούμε ως γαρνιτούρα σχεδόν σε όλα τα πιάτα!!

Σχετικές Συνταγές