Πατάτες Περού με κουνουπίδι γκρατέν

Πατάτες Περού με κουνουπίδι γκρατέν

Θέλετε κάτι διαφορετικό; Κάτι που θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας; Σας προτείνουμε να φτιάξετε πατάτες Περού με κουνουπίδι γκρατέν!!

Η πρόταση μας αποτελείται από ένα συνδυασμό υλικών και γεύσεων. Η μέθοδος μαγειρέματος που θα ακολουθήσουμε είναι το γκρατέν. Το πιάτο ολοκληρώνεται με το γκρατινάρισμά του στο φούρνο παίρνοντας ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα.

Πάμε σιγά σιγά να αναλύσουμε τη συνταγή.

Η παρασκευή για πατάτες Περού με κουνουπίδι γκρατέν χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Το πρώτο μέρος έχει να κάνει με το μαρινάρισμα και το ψήσιμο του κουνουπιδιού. Για το μαρινάρισμα θα χρησιμοποιήσουμε κουρκουμά και γλυκιά πάπρικα.

Παραπάνω πληροφορίες για τον κουρκουμά μπορείτε να δείτε εδώ και πληροφορίες για την πάπρικα και τα είδη της, εδώ.

Το δεύτερο μέρος έχει να κάνει με τις πατάτες Περού και το βράσιμό τους. Τις πατάτες Περού τις βράζουμε με την φλούδα και στη συνέχεια τις καθαρίζουμε. Αυτό γίνεται για να μην χάσουν το υπέροχο μωβ χρώμα τους.

Δείτε πληροφορίες για τις πατάτες Περού εδώ.

Το τρίτο μέρος είναι αυτό όπου θα συναντηθούν αυτά τα δύο υλικά (πατάτες και κουνουπίδι) και θα παντρευτούν με την κρέμα γάλακτος.

Τέλος, το τέταρτο μέρος είναι και το τελευταίο όπου όλα τα υλικά, μαζί με τριμμένη μοτσαρέλλα, στρώνονται σε ένα ταψί και μπαίνουν στο φούρνο.

Σχετικές Συνταγές