Πατάτες Ντοφινουάζ (dauphinoise)

Πατάτες Ντοφινουάζ (dauphinoise)

Οι πατάτες Ντοφινουάζ (dauphinoise) είναι ένα γαλλικό πιάτο παγκοσμίου φήμης. Κατά καιρούς έχουμε συναντήσει διάφορες παραλλαγές της συνταγής είτε με κρέμα ή με γάλα ή και τα δύο μαζί. Επίσης βρίσκουμε συνταγές με τυρί ή χωρίς τυρί όπως επίσης και με μία ποικιλία τυριών είτε παρμεζάνα ή γραβιέρα ή κάποιο άλλο τυρί.

Παρ’ όλες τις αλλαγές που βλέπουμε κρίνουμε πως η κάθε μία έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Αναλύοντάς τες θα παρατηρήσουμε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία. Αρχίζοντας λοιπόν από το τυρί, θα σας πούμε τις επιλογές που έχετε. Συνήθως τις πατάτες Ντοφινουάζ τις συναντάμε με τυρί παρμεζάνα το οποίο μας δίνει μία ωραία κρούστα και αντίστοιχα μία ωραία γεύση. Επίσης ενδέχεται να δείτε τη συνταγή με κάποιο κίτρινο τυρί όπως έμενταλ ή γκούντα.

Το σκόρδο παραμένει σε όλες τις παραλλαγές ως βασικό υλικό δίνοντας την πλούσια γεύση του!!

Ανάλογα με το χρόνο που διαθέτουμε, μπορούμε αντίστοιχα να προσαρμόσουμε τις πατάτες Ντοφινουάζ (dauphinoise). Για παράδειγμα, αν θέλουμε να έχουμε ένα φαγητό έτοιμο το πολύ σε μία ώρα, τότε θα επιλέξουμε να βράσουμε τις πατάτες και στη συνέχεια να τις βάλουμε στο φούρνο ώστε να γκρατιναριστούν. Αν επιθυμούμε να σιγομαγειρέψουμε το φαγητό μας, τότε θα βάλουμε τις πατάτες κατευθείαν στο φούρνο και θα αφήσουμε την κρέμα να παντρευτεί με το άμυλο της πατάτας, δίνοντάς μας στο τέλος μία παχιά σάλτσα.

Ότι και να επιλέξετε το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Ακολουθώντας την ιστορία της συνταγής, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε σήμερα την παραδοσιακή συνταγή.

Σχετικές Συνταγές