Πατάτες ντουσέζ (Duchesse)

Πατάτες ντουσέζ (Duchesse)

Πατάτες ντουσέζ (Duchesse), μία τέλεια γαρνιτούρα για να συνοδεύσει το μοσχαρίσιο φιλέτο μας. Μπορείτε βέβαια να τις φτιάξετε και να τις σερβίρετε στο κέντρο του τραπεζιού μαζί με άλλα εδέσματα.

Ποια είναι όμως τα μυστικά για να πετύχουμε τις τέλειες πατάτες ντουσέζ (Duchesse);

Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα. Η φλούδα θα εμποδίσει να περάσει περαιτέρω υγρασία μέσα στις πατάτες. Από τη στιγμή όμως που τις βράζουμε τις πατάτες, σίγουρα θα τραβήξουν νερό στο εσωτερικό τους. Γι’ αυτό το λόγο αφότου βράσουν θα τις βάλουμε σε ένα ταψάκι και θα τις τοποθετήσουμε στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσουμε την έξτρα υγρασία που μπορεί να έχουν. Όταν περάσουν τα δέκα λεπτά, τις βγάζουμε από το φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από λεπτή σίτα. Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και πλάθουμε δημιουργώντας μία μαλακιά ζύμη. Καθώς ανακατεύουμε τη ζύμη θα παρατηρήσουμε ότι κολλάει στα χέρια μας. Προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο ή βούτυρο λιωμένο, ανακατεύουμε και βλέπουμε πως η ζύμη δεν κολλάει πια ούτε στα χέρια ούτε στην μπασίνα. Στη συνέχεια παίρνουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε μία μύτη μέσα και προσθέτουμε το μείγμα. Κόβουμε ροζέτες και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

 

 

 

Σχετικές Συνταγές