Πατάτες μουσελίν (mousseline)

Πατάτες μουσελίν (mousseline)

Η πρότασή μας για σήμερα είναι μία γαρνιτούρα! Θα σας δείξουμε πως γίνονται οι πατάτες μουσελίν (mousseline) και πιστέψτε με πως όταν τις φτιάξετε θα γευτείτε μία υπέροχη ανάλαφρη γεύση.

Οι πατάτες μουσελίν (mousseline) είναι η μία γαρνιτούρα η οποία μπορεί να συνοδεύσει είτε κρέας είτε ψάρι. Η διαδικασία για να την φτιάξουμε είναι παρόμοια με αυτή του πουρέ πατάτας. Αρχικά ξεκινάμε πλένοντας καλά τις πατάτες και στη συνέχεια τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Το νερό θα πρέπει να τις καλύπτει.

Βράζουμε καλά τις πατάτες όπως θα τις βράζαμε και για να κάνουμε έναν πουρέ. Αφότου βράσουν τις αφαιρούμε από το νερό και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Σε μία άλλη μπασίνα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με ένα φουέ. Προσέχουμε γιατί δεν θέλουμε να γίνει σαντιγύ. Θέλουμε να έχουμε μία παχύρευστη κρέμα. Αφότου ολοκληρώσουμε την κρέμα, την αναμιγνύουμε με τον πουρέ. Η αναλογία είναι ίση ποσότητα πουρέ και κρέμας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί ο πουρές με την κρέμα.

Το αποτέλεσμα που θα έχουμε είναι ένας γευστικός πουρές με μία πιο ελαφριά γεύση πατάτας.

Σχετικές Συνταγές