Πατάτες με κιμά ωγκρατέν (Μουσακάς με πατάτες)

Πατάτες με κιμά ωγκρατέν (Μουσακάς με πατάτες)

Θέλετε να φτιάξετε μουσακά αλλά δυσκολεύονται τα παιδιά να φάνε τις μελιτζάνες; Η πρότασή μας είναι πατάτες με κιμά ωγκρατέν ή αλλιώς μουσακά με πατάτες!! Ναι, καλά το καταλάβατε, δεν θα χρησιμοποιήσουμε καθόλου μελιτζάνες και στη θέση τους θα βάλουμε μόνο πατάτες.

Η διαδικασία μαγειρέματος είναι ίδια με αυτή του μουσακά. Ξεκινάμε πρώτα με το τηγάνισμα της πατάτας. Τις πατάτες τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού. Αφότου τις τηγανίσετε, αφήστε τις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.

Στη συνταγή παρακάτω χρησιμοποιούμε κιμά μοσχαρίσιο. Αν επιθυμείτε μία άλλη εναλλακτική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά από κοτόπουλο.

Πάρτε ένα πυρέξ ή ένα ταψί και απλώστε μία στρώση από πατάτες. Προσθέστε τυρί παρμεζάνα από πάνω και στη συνέχεια τοποθετείστε άλλη μία στρώση από πατάτες. Στη συνέχεια προσθέστε τον μαγειρεμένο κιμά. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ στεγνός, η σάλτσα θα δώσει γεύση και υγρασία κατά την ώρα του ψησίματος στο φούρνο.

Το τελευταίο που έχουμε να κάνουμε είναι να στρώσουμε τη μορνέ. Αρχικά να θυμίσουμε ότι η μορνέ είναι παράγωγο της σάλτσας μπεσαμέλ. Εδώ μπορείτε να δείτε τη συνταγή για τη σάλτσα μπεσαμέλ και εδώ χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία της συνταγής.

Οι πατάτες με κιμά ωγκρατέν είναι μία πολύ καλή επιλογή για το μεσημεριανό σας γεύμα.

Σχετικές Συνταγές