Πατάτες κυδωνάτες

Πατάτες κυδωνάτες

Πατάτες κυδωνάτες, ίσως και μία από τις πιο παραδοσιακές μας γαρνιτούρες!! Πολύ συνηθισμένες σε όλους μας καθώς συνοδεύουν κρέατα στο φούρνο, οι πατάτες κυδωνάτες είναι οι αγαπημένες μας.

Τις έχουμε συνδυάσει απόλυτα κυρίως με το αρνάκι στο φούρνο και δεν έχουμε άδικο, πραγματικά ταιριάζουν τέλεια.

Για να φτιάξουμε πατάτες κυδωνάτες θα πρέπει αρχικά να επιλέξουμε πατάτες ίσου μεγέθους (εννοείται πως και άνισες πατάτες να έχετε θα γίνουν). Είναι πολύ πιο εύκολο να είναι ίσου μεγέθους καθώς θα έχετε ίδια κοψίματα οπότε και σωστότερο ψήσιμο μετέπειτα στο φούρνο. Αν και οι παραδοσιακές κυδωνάτες είναι καθαρισμένες μπορούμε αν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε και με την φλούδα αρκεί να πλυθούν καλά. Μία μετρίου μεγέθους πατάτα την κόβουμε στα έξι κάποιες μεγαλύτερες στα οχτώ και τις μικρότερες στα τέσσερα.

Τα υπόλοιπα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τις πατάτες είναι ελαιόλαδο, μουστάρδα, χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και κάποιο αρωματικό βότανο που στην προκειμένη περίπτωση εμείς θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ρίγανη. Άλλα αρωματικά που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το φρέσκο θυμάρι, το λεμονοθύμαρο, και το δεντρολίβανο. Το χυμό λεμόνι τον προσθέτουμε στο φαγητό προς το τέλος του ψησίματος καθώς έχει την τάση να σφίγγει τις πατάτες.

Οι κυδωνάτες πατάτες ψήνονται στο φούρνο στους 180°C. Είναι έτοιμες όταν θα έχουν μαλακώσει και θα έχουν πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Μπορούμε να τις ψήσουμε είτε μόνες τους είτε στο ίδιο ταψί με κάποιο κρέας.

Σχετικές Συνταγές