Πατάτες και κολοκύθια παριζιέν με παρμεζάνα και μπέικον

Πατάτες και κολοκυθάκια παριζιέν με παρμεζάνα και μπέικον

Πατάτες και κολοκυθάκια παριζιέν με παρμεζάνα και μπέικον είναι η πρόταση μας για σήμερα!! Ένας υπέροχος συνδυασμός πατάτας, κολοκυθιού, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνας μαζί με μπέικον συνθέτουν μία μοναδική γεύση.

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τα παριζιέν. Με το ειδικό κουταλάκι παριζιέν κόβουμε μπαλίτσες πατάτας και κολοκυθιού. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε φριτούρα με θερμοκρασία 140°C. Θέλουμε να τηγανιστούν στο εσωτερικό τους χωρίς να πάρουν χρώμα. Αφότου μαλακώσουν τα αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές φετούλες και το σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο. Μπορούμε επίσης να το σοτάρουμε και χωρίς λιπαρή ουσία.

Για να κάνουμε φλαμπέ χρησιμοποιούμε κονιάκ. Θα σβήσουμε με κονιάκ, θα κάνουμε φλαμπέ και θα αφήσουμε να ρεντουίρει. Αν είστε στο σπίτι καλό θα είναι να αποφύγετε το φλαμπέ καθώς υπάρχει κίνδυνος φωτιάς.

Η προσθήκη της κρέμας γάλακτος θα μας δώσει μία πυκνή και γεμάτη γεύση στο φαγητό. Τέλος θα προσθέσουμε τριμμένη παρμεζάνα. Η παρμεζάνα θα λιώσει μέσα στη σάλτσα και θα δώσει τη χαρακτηριστική της γεύση σε όλο το φαγητό.

Πατάτες και κολοκυθάκια παριζιέν με παρμεζάνα και μπέικον εκτός από ορεκτικό θα μπορούσαν να δοθούν και ως γαρνιτούρα σε ένα πιάτο. Αλλά λαχανικά που θα μπορούσαν να προστεθούν είναι το καρότο, η γλυκοπατάτα, οι πατάτες Περού και η ρέβα.

Σχετικές Συνταγές